Gospodarenje otpadom, Novosti

Raspored čipiranja kanti za miješani komunalni otpad i podjelu žutih i plavih spremnika za papir i plastiku

Plaški KOM d.o.o. je započeo sa označavanjem i uvođenjem u evidencijski sustav posuda za miješani komunalni otpad. Na rasporedu su ovaj tjedan u srijedu 17.01. i četvrtak 18.01. slijedeće ulice ovim redoslijedom: Saborčanska, Kralja Tomislava, 143. Domobranske pukovnije, I.B.Mažuranić, Josipa Jovića, Nikole Tesle, Bosanska.

Podjela kanti se radi do 14:30 pa ukoliko ne stignemo obaviti cijelo naselje isti dan, nastavljamo sutradan.

Za sve dodatne informacije molimo korisnike da se obrate na broj mobitela 098/1629424

Ovim putem obavještavamo mještane kako će se čipiranje zelenih kanti vršiti srijedom i četvrtkom u dane odvoza. Prethodno ćemo staviti obavijest koja je ulica na rasporedu u narednom tjednu.

Kako bi olakšali i ubrzali postupak označavanja, molimo sve korisnike da svoje spremnike učine dostupnima te da pripreme osobnu iskaznicu vlasnika ili korisnika nekretnine.

Zakon o gospodarenju otpadom obvezuje davatelja usluge prikupljanja komunalnog otpada da u sustavu gospodarenja otpadom provodi načelo jednakih uvjeta za sve korisnike, a što uključuje i izdavanje računa za točno predane količine otpada po svakom pojedinom korisniku.

Također, podsjećamo da će u sljedećim tjednima djelatnici Plaški KOM-a korisnicima podijeliti dodatne spremnike za odvojeno prikupljanje otpada, plave kante za papir i žute za plastičnu ambalažu.

Zasada je na rasporedu čipiranje samo za korisnike u individualnom stanovanju, a za korisnike u kolektivnom stanovanju (zgrade) ćemo naknadno podijeliti spremnike sa ugrađenim otpadomjerima.

Korisnike molimo za razumijevanje i suradnju!

Plaški KOM d.o.o.